Bruidsjurkenontwerper doet het zelf

Wit Wedding
najaar 2013

 

Al jarenlang ontwerpt ze in haar winkel in Pa- pendrecht de prachtigste jurken voor brides- to-be. Vrouwelijk, stoer en met een tikje gla- mour, zoals ze zelf zegt. Op 21 juni was Lizette Hengeveld (34) zelf aan de beurt.

Met een nichtje was ze uit in Rotterdam. In De Witte Aap dronken ze een drankje aan de bar en toen Lizette links van haar keek, zag ze een wel heel aantrekkelijke man zitten. Hun blikken kruisten en… Lizette: “Ik heb er nooit in geloofd, maar het bestaat dus echt, liefde op het eerst gezicht!” Na een half uurtje trok Niels van der Weerdt de stoute schoenen aan en stapte op haar af. “Het bleek helemaal te kloppen”, aldus Lizette. Al vanaf de tweede ontmoeting ging het razendsnel en ondanks dat Niels voorzichtig was – hij had al een dochter van negen uit een eerder huwelijk, was Lizette driekwart jaar later zwanger.

Het aanzoek kwam toen dochtertje Belle Pip bijna 1 was. Thuis met een Thais etentje. “Door een excuus te maken voor het toilet kwam hij opeens aan met rozen, champagne en een klein doosje. Tja…toen voelde ik ‘m wel aankomen!”

Naar de jurk hoefde Lizette natuurlijk niet lang op zoek. “Ik ben niet het type vrouw dat al van kleins af aan fantasieën heeft over haar trouw- jurk, dus ook ik moest me oriënteren, maar vanaf het moment dat dui- delijk was waar en hoe we de bruiloft zouden vieren, wist ik het.” Het moest een informeel huwelijk worden: buiten in een boomgaard, intiem, relaxed en ontspannen. Precies wat bij ons past en hoe wij zijn. “Daarbij paste in mijn optiek maar een soort jurk: sluik en simpel, maar wel gemaakt van prachtig materiaal: Italiaans zijdekant met daaronder stretchsatijn.

 

Vriendinnenjurkjes

Net als haar eigen trouwjurk, maakte ze ook de jurken voor de vijf bruids- meisjes.
Voor Belle en Rosalie – de dochter uit Niels’ eerdere huwelijk – kwamen er jurkjes in dezelfde stof als Lizettes jurk en voor de andere drie bruids- meisjes – nichtjes van Niels – maakte Lizette jurkjes van katoen met linnen en broderie.

Lizette kon helemaal los gaan, want via haar winkel verkoopt ze ook haar eigen label Mix & Match, feestjurkjes voor bijvoorbeeld vriendinnen of zussen van de bruid. Voor vriendinnen maakte Lizette deze jurkjes in verschillende kleuren.

De dag begon met een flinke tegenvaller: de regen kwam met bakken uit de hemel. So much voor de boomgaardwedding en tijd om plan B in werking te stellen: tenten op laten zetten en de deel van de hoeve versie- ren. Lizette: “Ik moest even schakelen, maar samen met broers, schoon- zussen en vriendinnen vond er een enorme metamorfose plaats.” Omdat Lizette zelf ook de styling wilde doen op de locatie, had ze al maanden- lang glaasjes, blikjes en potjes gespaard en versierd met jute, lint en kant. Ook de bloemen waren precies afgestemd op de sfeer en locatie. Vanaf

hun huis in Rotterdam reden Lizette en Niels naar Kerkwijk waar ze langs de kweker gingen om de bloemen op te halen. Eenmaal op de locatie begon het stylen waarna Lizette in de make-up ging en haar haar werd gedaan, terwijl Niels de gasten ontving.

 

Brief

Aan het einde van de middag liep Lizette dan aan haar vaders arm over het grindpad naar de hoeve waar Niels stond te wachten, samen met de gasten en de bruidsmeis- jes. “Een geweldig moment.” In de tent werd het jawoord gegeven waarna ook Rosa- lie de akte mocht tekenen. “De ambtenaar had ons allebei een brief laten schrijven waarin we vertelden over onze eerste ontmoeting, wat we van elkaar vonden, wat we elkaars pluspunten en minpunten vinden, hoe we de toekomst voor ons zien… Tijdens de ceremonie citeerde hij daaruit waardoor het ontzettend persoonlijk werd.”

Op de deel van de herenhoeve, die nu een Bed & Breakfast is, werd Prosecco gedron- ken en bracht de moeder van Niels een toost uit. Daarna ging de Afrikaanse braai aan en werd er vooral heel veel genoten. Onder andere van een speech van Lizettes vader en van Rosalie. “Een grote verrassing.”

Comments are closed.