Stralen in de bruidsjurk van je dromen

Lifestyle Dordt

Lizette Hengeveld heeft het al vele honder- den keren meegemaakt.“Maar het gaat me nooit vervelen. Ik zie hier vrouwen trans- formeren in stralende bruiden. En steeds vaker dragen ze dan een jurk van mijn hand”, vertelt ze trots.

Net naast het gemeentehuis van Papendrecht is haar bruidswinkel Hengeveld Couture te vinden. Hier stappen aanstaande bruiden met hun gezelschap – (schoon) moeders en vriendinnen – vol verwachting binnen. Koffie en thee staan klaar en in de knusse winkel hangt de zwoele sfeer van inspiratie. Lizette Hengeveld werkt overigens wel op afspraak, zodat ze haar klanten kan omringen met aandacht, rust en ruimte. “Door de persoonlijke sfeer en de mogelijk- heid om de jurk geheel naar wens te maken, kan ik de bruid het gevoel geven dat ze uniek is en uiteindelijk de mooiste bruid van die dag.”

Vrouwelijke glamour

In de rekken hangen de meest prachtige creaties. Ooit alleen gevuld met standaard- jurken. Tegenwoordig nemen de eigen crea- ties van Lizette Hengeveld steeds meer plek in.“Daar ligt mijn passie. Ik kan wegdromen bij een mand vol stoffen, direct geïnspireerd raken wanneer de stofleverancier langskomt of tijdens het ontwerpen en samenstellen van een jurk mezelf verrassen met prachtige ideeën.”

Voor elke persoonlijkheid heeft Hengeveld Couture wel een passende bruidsjurk. Toch is de samengestelde collectie vanuit inkoop vooral te omschrijven als traditioneel en klassiek, aangevuld met eigentijdse, per- soonlijke en bijzondere creaties van eigen hand.“Ikzelf omschrijf het als vrouwelijk en stoer, met een tikkeltje glamour.”

Kleurrijk

Al is ze nog jong (32 jaar), ze heeft al vele jaren ervaring; want al op tienjarige leeftijd werd ze bevangen door het bruidsmodevi- rus tijdens het huwelijk van haar tante.“Ik was vervolgens constant bezig met dingen creëren. Mijn poppen hadden de mooiste jurken”, vertelt Lizette lachend.“Na mijn stage bij een bruidshuis wist ik het zeker: ik wil de bruidswereld in.”

Dragen de meeste bruiden ivoorkleuren,
de creaties van Lizette Hengeveld onder- scheiden zich juist vaak door kleurgebruik. “Al maak ik net zo graag een ivoorkleurige jurk. Het gaat erom dat ze uitstraling hebben en ook een beetje drama. Ik laat me graag inspireren door de Barok/ Rococo-stijl met ruisende rokken, rijke stoffen en een luxe uitstraling. Daar geef ik dan vervolgens mijn eigen vertaling aan met een laagje glamour.”

Vertalen

“Ik wil ervoor zorgen dat bruiden stralen tijdens hun dag door hun droommoment te vertalen in een jurk.” Sommigen halen die zo van het hangertje omdat daar al pre- cies de vertaling te zien is.“Dan zijn slechts enkele aanpassingen of wijzigingen van details nodig om het helemaal persoonlijk te maken.”

Anderen stappen het avontuur in om tij- dens hun trouwdag met een eigen ontwerp van Lizette te pronken. Na het maken van schetsen, het selecteren van de stoffen, het beoordelen van de proefjurk en diverse passessies lopen de aanstaande bruiden met een prachtige en vooral unieke jurk de deur uit.“Juist door hen bij het ontwerpen te betrekken, kan ik de jurk maken waar zij zich fijn en prettig in voelen en waarin ze kunnen stralen op hun dag”, legt ze uit.“En elke jurk die af is, is een nieuwe liefde erbij.”

Hengeveld Couture kan de aanstaande brui- den geheel gekleed de deur uit laten gaan. Naast de collectie bruidsjurken is er ook keus in lingerie, schoenen, (haar)sierraden, sluiers en handschoenen.“Ik denk ook mee met de styling zodat ik hen tips kan geven over de haardracht en de make-up. Op de dag zelf moet het totaalplaatje tenslotte perfect zijn.”

 

Comments are closed.