Veelgestelde vragen

Wanneer moet ik een afspraak maken bij jullie?

We raden je aan om 9 tot 12 maanden van te voren een afspraak in te plannen. Zo hebben wij alle tijd om je stoffen te bestellen en een begin te maken met het proces. Dit zal ongeveer een maand of 4/5 in beslag nemen. Trouw je op korte termijn? Meestal geen probleem, maar het kan voorkomen dat we je moeten teleurstellen vanwege de drukte van het seizoen. Neem in dat geval zsm contact met ons op.

Kan ik zo binnenlopen, of maak ik liever een afspraak?

Wij houden van een planning! Dus een afspraak maken is zeer gewenst. Zo weten we wat er in de agenda staat, en kunnen we rekening houden met je komst.

Kan ik parkeren in de buurt?

Jazeker! Wij hebben achter ons pand 1 parkeerplaats voor je gereserveerd. Is die bezet, dan is er een parkeergarage nabij (de Meent), en anders kan je ook parkeren op straat in de blauwe zone. Vergeet je parkeerschijf niet! (max 1 uur)

Wie mag ik allemaal meenemen naar een 1e afspraak?

Dat mag je natuurlijk helemaal zelf weten. Raadzaam is wel dat je mensen meeneemt die jou en je smaak goed kennen. Gemiddeld nemen bruiden ongeveer 3 tot 4 mensen mee.
Neem niet teveel mensen mee, want meer meningen maken het voor jou ook lastiger.

Hoe lang duurt een 1e afspraak?

Wij houden van gezelligheid en willen vooral voor de eerste keer kennismaken, ruim de tijd nemen. Meestal houden we een dagdeel voor je gereserveerd (mits de agenda het toelaat). Dit betekent dat we zo’n 2 a 3 uur bezig zijn.

Wat neem ik mee?

Al je inspiratie, plaatjes, moodboards en bewaarde afbeeldingen. Altijd leuk om te zien wat je eerste idee is. Uiteraard gaan we daarna lekker passen en kijken we of we daar ook op uit gaan komen. Verder hebben wij alles om je aan te kleden, zoals lingerie, schoenen en accessoires.

Jullie mogen mijn droomjurk maken, wat is in het kort het proces?

Wij beginnen het liefst een maand of 4-5 voor je trouwdatum met de proefpas. Dit betekent dat we het lijfje van jouw jurk, eerst in katoen maken. In deze fase zijn veranderingen nog prima mogelijk. Die keer daarop, is de nieuwpas. Dit houdt in dat alles in de juiste stoffen en het juiste model geknipt en genaaid is. Nu is er ruimte voor detail en afwerking. Daarna volgt er nog een pasmoment, en in de week van je bruiloft haal je je jurk op. Uiteraard pas je ‘m dan nog even. Er staat een filmpje op de site (zie tabblad ‘winkel”), wat precies laat zien hoe we te werk gaan. Leuk om te zien!

Wat kost een jurk?

Wij werken met prijzen vanaf 2.150,-. Gemiddeld geeft een bruid op dit moment ca 2.500,- uit aan haar creatie. Uiteraard heeft dit te maken met de stoffen, het aantal uren en of er heel veel kant in verwerkt is. Als je een budget aanhoudt tussen de 2.300,- en de 2.995,- zit je heel goed (zonder accessoires)

Hebben jullie ook accessoires?

Yes, die hebben we zeker. We kunnen je compleet gestyled de deur uit laten gaan. Wij hebben schoenen van het merk Elsa Coloured shoes en lingerie van Poirier en DiLorenzo. Sluiers hebben we ook, en kunnen we inkopen bij de leverancier. Daarnaast maken we die ook zelf. Houd er dan wel rekening mee dat handgemaakte sluiers vaak het dubbele kosten t.o.v inkoopsluiers. Maar dan heb je wel een heel uniek stuk!

Kan ik mij nog bedenken als ik toch een ander model wil?

Ja dat kan, alleen geef het op tijd aan. Bij de proefpas (1e keer passen na het uitzoeken), kan er nog van alles verandert worden aan model en stof. Daarna wordt het wat lastiger, gezien we dan je jurk al grotendeels geknipt hebben. Soms is het mogelijk om dan nog te wisselen, maar daar zullen wel extra kosten aan verbonden zijn.

Kan ik de opdracht annuleren?

Liever niet natuurlijk! Mocht er zo’n twijfel ontstaan over de gekozen jurk, en we komen er samen niet meer uit (we zullen er alles aan doen wat binnen onze mogelijkheden ligt, om tot jouw droomjurk te komen), dan kan er geannuleerd worden. Er zullen kosten in rekening worden gebracht voor de gemaakte uren en gereserveerde en/of geknipte stof. Zie voor uitgebreidere info onze algemene voorwaarden. Restitutie van de aanbetaling is helaas in geen enkel geval van toepassing.

Wie zijn ‘wij’ bij Hengeveld Couture?

Ha, leuke vraag. Wij zijn Lizette (eigenaresse) en Nelly (coupeuse), en met z’n tweetjes zorgen wij ervoor dat iedereen op tijd haar jurk heeft voor de grote dag. Nelly is sinds 2011 werkzaam bij Hengeveld Couture. Als je bij ons bent, en een blik in het atelier werpt, zie je haar achter de naaimachine.

Waarom zie ik niet heel veel bruiden op jullie site?

Wij hebben bewust gekozen om de sfeer van de winkel uit te laten stralen op onze site. Omdat iedereen zich tegenwoordig wel op sociale media bevindt, kan je via de tabbladen bovenaan, doorklikken naar Instagram. Wij zijn daarop zeer actief, en de meest recente bruiden kan je daar vinden. Daarnaast is onze site bedoeld om extra informatie te geven over onze winkel en werkwijze.

Hoe lang bestaat Hengeveld Couture al?

Wij bestaan sinds 2007. Begonnen met het overnemen van een bestaande bruidswinkel die confectiemodellen verkocht. Omdat het altijd de passie van Lizette geweest is, om unieke en persoonlijk bruidsjurken te maken, heeft ze langzaam haar eigen draai gegeven aan wat Hengeveld Couture heden ten dage is. Een gerenommeerde bruidszaak die staat voor kwaliteit en persoonlijke service.

© 2019 HENGEVELD COUTURE Home  Disclaimer  Privacy  Algemene voorwaarden

© 2019 HENGEVELD COUTURE

Home
Disclaimer
Privacy
Algemene voorwaarden